capDPV

 

ban cat         ban es          in

   inici / Dormir al carrer

 

PERSONES DORMIN AL CARRER A ESPANYA

   

En Espanya se comptabilitzen que n’hi han unes 40.000 persones sense llar (dades de Caritas diocesana), però el numero places per pernoctar en albergues o en llocs d'acollida sols arriben a la meitat.

 

2021
Places Existents Persones sense llar
20.219 40.000

Dades de l'INE i Cáritas

 

al carrer 1 Estos albergues tenen unes particularitats que dificulten mol l'estància de les persones sense llar. En mols d’ells sols permeten estar 3 dies seguits, després ha de passar uns temps (un mes o més), si vols tornar a pernoctar en ells. Altres sols s’obrin quant baixen mol les temperatures els mesos d’hivern, es adir, l’estància per esta gent ni es segura ni fixa, i mes de la meitat dels 40.000 se veuen obligats a dormir literalment al carrer cada dia.

 

Això, que no se li done massa importància perquè els mitjans de comunicació ho trauen com a noticia ocasional, es un verdader genocidi humà perquè se’ls està duent cap la mort.

 

-    Si estan mes de 7 anys seguits queden destroçats psico i fisiològicament.

-    El 50% cauen malals mentalment.

-    Viuen de 20 a 30 anys menys que les persones amb condicions normals.

-    S'estime que cada ses dies mor una persona sense llar a Espanya.

 

Un 40 - 50% son espanyols i la resta estrangers.

 

Aquest genocidi que farà mes de 40 anys que està present cada dia a les nostres ciutats sembla que se vulgue que sigue així, perquè proporcionar un lloc per dormir (un edifici no utilitzable, una església tancada, o un magatzem), i unes persones que fiquen orde, no es un cost que no pugue assumir una Alcaldia, una Comunitat o l’Estat.

  

Algunes dades de persones sense llar en Capitals espanyoles:

    

  Al carrer Acullits Asentaments Total Data
 Barcelona 1.100 3.046 735 4.881 10/06/2021
 Madrid 884 1.933 189 3.006 12/12/2018
 València 352 402 546 1.300 15/12/2021

   

Aquesta situació ames de ser un genocidi s’està cometent prevaricació anticonstitucional.

 

pergola Article 47 de la Constitució Espanyola:

Tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequat. Els poders públics han de promoure les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret ...

 

Article 39 de la Constitució Espanyola:

Els poders públics asseguren la protecció social, econòmica i jurídica de la família. Els poders públics asseguren, així mateix, la protecció integral dels fills, iguals davant la llei amb independència de la filiació, i de les mares, sigui quin sigui el seu estat civil.

 

Per lo tan no caben aquestes situacions.

 

No cap l’excusa de que no n’hi han diners, o tal vega se pretén dir a la població de que sinó estàs conforme en lo que te donen els verdaders propietaris de l’economia, la propietat, dels mitjans productius i de l’administració (siguen les que siguen les condiciones que t’ofereixen), mira lo que te pot passar, acabar vivint al carrer. Així es Espanya.

 

Donat que s'està cometent un delicte anticonstitucional i un genocidi humà, s'han de dur davant dels tribunals de justícia als responsables de aquestes situacions.

 

 

 

INTERNACIONAL

 

Millones de personas viven sin techo o en casas inadecuadas, un asalto a la dignidad y la vida | Noticias ONU

2018.- S'estima que uns 1.600 milions de persones s'allotgen en habitatges inadequats i prop de 900 milions ho fan en assentaments informals tant a països de pocs recursos com a les nacions amb més ingressos.

 

FRANÇA

Inicio | Fundación Abbé Pierre (fondation-abbe-pierre.fr)

2020.- França té gairebé 300.000 persones sense llar, segons la Fundació Abbé Pierre.

Actualment hi ha 145.000 places d'allotjament d'emergència obertes tot l'any.

535 persones van morir als carrers el 2020.

Per als francesos l'esperança de vida és de 82 anys, però no per a les persones sense llar que moren de mitjana als 49 anys.

 

TENT USAALEMANIA

https://www.deutschlandfunknova.de/beitrag/

obdachlosigkeit-was-an-daten-zur-obdachlosigkeit-bekannt-ist

08/12/2021.- Les estimacions més recents de la Bundesarbeitsgemeinschaft Wohnungslosenhilfe e.V. són del 2018, en aquell moment va estimar que el nombre de persones sense llar en 680.000. Dos terços tenen ciutadania alemanya.

 

EEUU

En fotos: casi 600,000 personas sin techo en EEUU: latinos y afroestadounidenses son la mayoría | Noticias Univision Estados Unidos | Univision

2020.- Aproximadament 580,000 persones estan sense d'habitatge, indica el reporti del Departament d'Habitatge i Desenvolupament Urbà.

El 61% de les persones sense llar s'allotjen a llocs protegits, refugis d'emergència o programes d'habitatge de transició, mentres que el 39% (228.200), es troben a llocs sense refugi, com al carrer, en edificis abandonats o en altres llocs no aptes per a l'habitació humana.

 

Estadístiques de sensellarisme als EUA per al 2021 | Assessorament en polítiques (policyadvice.net)

Cada any, aproximadament 13.000 persones sense llar moren als Estats Units.

L'esperança de vida mitjana d'una persona sense llar és només de 50 anys.

El 39,8% de les persones sense llar són afroamericans.

El 20% de les persones sense llar són infants.

 

 

Mès informació internacional de persones sense llar en ingles aquí.

 INICI


SOCIALITZACIÓ


DORMIR AL
CARRERPOBRESA


L'EXPLOTACIÓ
DE L'HOME
PER L'HOMEVIURE EN
BASUREROSECONOMIA


ELS PARADISOS
FISCALSCONTACTE