cap v                                                                                                          es               cat                 

 

 

 

Inici / Sense llar i dormint al carrer en Espanya

 

SENSE LLAR I DORMINT AL CARRER EN ESPANYA

 

A Espanya es comptabilitzen que hi han unes 40.000 persones sense llar (dades de Càritas diocesana), però el número de places per pernoctar en albergs i en llocs d'acollida només arriben a la meitat.

 

 2021
Places existentes Persones sense llar
20.219 40.000

Dades de l'INE i Cáritas

 

durmiendo en la calle 3 Aquests albergs tenen unes particularitats que dificulten molt l´estada de les persones sense llar. En molts d'ells només permeten estar 3 dies seguits, després ha de passar un temps (un mes o més), si vols tornar a pernoctar-hi, altres, només s'obren quan baixen molt les temperatures en els mesos d'hivern, és a dir, l'estada per aquesta gent ni és segura ni fixa i més de la meitat dels 40.000 existents es veuen obligats a dormir literalment al carrer cada dia.

 

A aquests ciutadans als quals no se li dona gaire importància als mitjans de comunicació, ja que només el treuen com una notícia ocasional, se'ls està cometent un veritable genocidi humà perquè se'ls està abocant cap a la mort.

 

- Si estan més de 7 anys seguits, queden destrossats psicològica i fisiològicament.

- El 50% cauen malalts mentalment.

- Viuen de 20 a 30 anys menys que les persones en condicions normals.

- S'estima que cada cinc dies mor una persona sense llar.

 

Un 40-50% són espanyols i la resta estrangers.

 

Aquest genocidi que fa molts anys que és present cada dia a les nostres ciutats (més de 40 anys), sembla que es vulgui que segueixi així, perquè proporcionar un lloc per dormir (un edifici no utilitzable, una església tancada, o un magatzem) i unes persones que hi posin ordre, no és un cost que no pugui assumir una Alcaldia, una Comunitat o l'Estat.

 

 

Algunes dades de persones sense llar a ciutats espanyoles:

 

  En la calle Acogidos Asentamientos Total Fecha
 Barcelona  1.100 3.046 735 4.881 10/06/2021
 Madrid  884 1.933 189 3.006 12/12/2018
 València  352 402 546 1.300 15/12/2021

 

 L'Institut Nacional d'Estadística (INE) xifra el número d'habitatges buits a Espanya a 1 de gener del 2021 en més de 3,8 milions, l'equivalent al 14,4% del total del parc comptabilitzat per l'organisme (26.623.708 habitatges ).

 

al carrer pergolaAquesta situació, a més de ser un genocidi, s'està cometent prevaricació anticonstitucional.

 

Articulo 47 de la Constitució Espanyola:

Tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret.

 

Article 39 de la Constitució Espanyola:

Els poders públics asseguren la protecció social, econòmica i jurídica de la família. Els poders públics asseguren, així mateix, la protecció integral dels fills, iguals davant la llei amb independència de la seva filiació, i de les mares, sigui quin sigui el seu estat civil.

 

Per tant, no hi caben aquestes situacions.

 

No hi ha cap excusa que no hi ha diners, o potser es tracta de dir a la població que, si no estàs d’acord amb el que et donen els veritables propietaris de l'economia, la propietat, els mitjans productius i l'administració (siguin les que siguin les condicions que t'ofereixen), mira el què et pot passar, acabar al carrer. Així és Espanya.

 

Atès que s'està cometent un delicte anticonstitucional i un genocidi humà, s'han de portar davant dels tribunals de justícia els responsables de que hi hagin aquestes situacions.